Ghí 1000 ml Wolfberry
a nízké ceny
Detailní popis produktu
Ghí přepuštěné máslo Wolfberry. Ghí je máselný tuk vyrobený podle tradičního receptu přepuštěním 100% másla. Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců. Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem. Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek. Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
Přednosti produktu:
Ghí je přefiltrovaný máselný tuk, získávaný přepuštěním másla. To je zbavený bílkovin a vody.
Je vhodný pro všechny způsoby přípravy pokrmů.
Nepřepaluje se, proto je ideální na smažení.
Má také mnohem delší trvanlivost než klasické máslo.
Balení obsahuje 1000 ml.
Složení
100% máslo
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny, Potravní doplňky, Doplňky stravy apod. |
---|---|
Originální název: | Ghí 1000 ml Wolfberry |
Výrobce: | WOLFBERRY |
EAN: | 8594158032119 |
PDK: | 3819456 |
Charakteristika: | Potraviny, Potravní doplňky, Doplňky stravy apod. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.